TOPklas

Loop je vast in je studie en weet je nog niet helemaal wat je wilt gaan doen? Daar hebben we de top klas voor zo dat je van meedere vakgebieden kan proeven zodat je verder met je studie kan.

 • 1 . Introductie

  TOPklas

 • 2 . INFORMATIE

  Eerste Halfjaar

 • 3 . Stage

  2de Halfjaar

 • 4 . Afronding

  Advies

Introductie

+
-

TOPklas

REA College De TOPklas bestaat uit maximaal 12 leerlingen (16 – 20 jaar) en loopt van september tot en met juli van het jaar daarop. Het doel van de Topklas is te onderzoeken wat de beste keuze voor jou is als het gaat om een vervolg na je middelbare school of als je bent vastgelopen op het MBO.

Informatie

+
-

Eerste Halfjaar

Gedurende drie dagen in de week (di-wo-do) onderzoeken we wie je bent, wat je kunt en welk beroep/opleiding bij je past, rekening houdend met zowel je mogelijkheden als je beperkingen. Bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt kijken we in het eerste halfjaar naar vier sectoren: natuur en milieu, zorg en welzijn, handel en economie en ICT en techniek. Op bezoeken we verschillende bedrijven en organisaties.  

Stage

+
-

2de Halfjaar

In het tweede halfjaar werk je aan je Beroepen Top-3 en ga je verder uitzoeken wat je na de Topklas het beste kunt doen. Ook ga je voor een periode van drie maanden op stage.

Afronding

+
-

Advies

Zakelijke Dienstverlening:

Aan het einde van het jaar krijg je een advies. Dat kan toeleiding naar werk zijn (al dan niet met een jobcoach), scholing bij een reguliere opleiding (bijvoorbeeld MBO) of binnen het REA College. Als beiden nog niet kunnen, onderzoeken we wat op dat moment wel kan, bijvoorbeeld dagbesteding in combinatie met hulpverlening.