1 . Introductie
Dagdeel
Vind jij het leuk om oplossingen te bedenken voor problemen? Kun je logisch denken? Ben jij iemand die zich graag vastbijt in een vraagstuk? Van deze vaardigheden kun je jouw werk maken, door een opleiding in ICT en informatica te volgen. De moderne maatschappij draait om ICT en informatica. Met een opleiding in deze richting is er volop werk te vinden.
REA College organiseert voor belangstellenden open dagen om te laten ervaren wat wij voor jou kunnen betekenen, wat de verschillende opleidingen inhouden en wat de voorwaarden zijn om te kunnen deelnemen aan de opleiding.
De door ons samengestelde opleidingen zijn praktijkgericht met baanintentie. Dat wil zeggen dat de opleidingen erop gericht zijn om je na afloop uit te plaatsen naar een baan binnen de ICT als systeembeheerder of applicatieontwikkelaar. Mocht jouw voorkeur uitgaan naar een gerelateerd beroep binnen de ICT, dan kunnen tijdens de introductie de mogelijkheden besproken worden. Waar mogelijk kan de opleiding aangepast worden aan jouw vaardigheden en ambities.
Bij interresse kan je contact opnemen bij Raymond Keuters. Je kunt je aanmelden via:
050 - 541 3842. De tijden van de open dagen zijn van 14.00 - 15.30 uur.
Op de meeloopdag kun je een dag meedraaien binnen opleiding (web)development, om zo een indruk te krijgen of de opleiding daadwerkelijk is wat je er van verwacht en om kennis te maken met de docenten en je klasgenoten.
Om een goed beeld te vormen van de opleiding zal je bepaalde opdrachten krijgen. Daarmee krijgen we ook een beeld van jouw computerkennis. Hierbij kun je denken aan basisopdrachten programmeren en computerhandelingen.
In de eerste acht weken wordt door middel van theorie- en praktijkopdrachten gekeken of de student voldoet aan de eisen van de opleiding (Web)Development. Er wordt verwacht dat de student binnen dit tijdsbestek de basis van HTML5, CSS3 en Javascript leert beheersen, als voorbereiding op het examen 98-375 (Microsoft Technology Associate). Dit examen wordt aan het eind van de proefperiode afgenomen.
Binnen de opleiding applicatieontwikkeling wordt een keuze gemaakt tussen frontend- of backend-development.
Front-end development:
Bij front-end (web) developement ga je uit van de eindgebruiker en houd je je vooral bezig met wat er op het beeldscherm gebeurt. Hierbij maak je gebruik van verschillende webtechnologiën zoals HTML5, CSS3, Bootstrap, Google webtools of Javascript. Verder maak je kennis met Control Management Systemen (CMS), zoals Joomla, Wordpress en Drupal.
Back-end development:
Zoals back-end al aangeeft, gaat het hierbij vooral om wat er op de achterzijde van een website of applicatie gebeurt, het niet zichtbare deel voor de gebruiker. Hierbij kun je denken aan het inrichten van een webserver, het opslaan van informatie in databases (MySQL) en het programmeren van back-end in PHP.
Programmeertalen & toepassingen:
Front-end | Back-end |
HTML5/CSS3 Bootstrap Google webtools Javascript/jQuery CMS: Wordpress, Joomla, Drupal, Laravel |
HTML5/CSS3 PHP MySQL Javascript
|
Een eigen portfolio
Tijdens de opleiding maakt de student zijn eigen portfolio op deze website. Hier kan de student in het kort iets over zich zelf vertellen en zijn vaardigheden en werkzaamheden tonen.
Persoonlijke ontwikkeling
Tijdens de opleiding wordt ook aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de student. Afhankelijk van de behoefte kunnen verschillende trainingen worden ingezet, zoals Empowerment, mindfullness of de training Voorbereiding op Arbeid, waarbij naast aandacht voor je CV en solliciteren ook de mogelijkheden van jobcoaching aan de orde komt.
Na een jaar studie en praktijkervaring kijkt de student samen met een uitplaatsingscoach naar een geschikte stageplek die aansluit op zijn of haar kennis en ambities. Het Rea College houdt nauw contact met bedrijven in de omgeving om een soepele uitplaatsing te garanderen.
Op de stageplek wordt gekeken hoe de student zijn kennis toepast en functioneert binnen het team of binnen de organisatie. Na afloop van de stage wordt gekeken of op bepaalde gebieden nog specifieke kennis nodig is en/of kan worden bijgeleerd binnen de opleiding.
Na afloop van de stage wordt de opleiding afgerond. De student kan op zoek naar een baan als Back-end of Front-end developer.
In sommige gevallen biedt de stage-organisatie de student een baan aan. Als dat niet het geval is, wordt er samen gezocht naar een geschikte werkplek.